Головна Новини Новини компаній Урожай AgroGeneration виправдав очікування

Урожай AgroGeneration виправдав очікування

AgroGeneration успішно завершила збиральну кампанію 2020 року – намолочено 168 тис. тонн зерна з 56 тис. га.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Аgroportal.ua.

Відзначається, що в поточному році акцент виробництва був перенесений на посухостійкі культури, пшеницю та соняшник на підставі досвіду компанії в останні кілька років.

“2020 рік є не став винятком, і виробнича стратегія AgroGeneration виправдала себе. Суха погода в Україні в поточному році тривала з середини літа до осені з нечастими дощами. Східна і південна частини країни постраждали найбільше. Проте, не зважаючи на посуху, урожай пшениці в AgroGeneration в цілому виправдав очікування – понад 114 тис. тонн в чистій вазі із середньою врожайністю на 10% вище результату минулого року, а також в середньому по Україні “, – йдеться у звіті компанії.

Уточнюється, що суха погода сприяла хорошій якості виробленої пшениці. Всього AgroGeneration виробила понад 58 тис. тонн борошномельної пшениці, що перебільшує 50% від загального виробництва культури.

Водночас несприятливі погодні умови негативно вплинули на врожайність соняшнику. Проте, врожайність олійної в AgroGeneration на 1% вище середньої по країні. Всього група зібрала понад 51 тис. тонн соняшнику з урожайністю 18 ц/га.

“У 2021 році AgroGeneration планує повторити свою виробничу стратегію 2020 року з основним упором на пшеницю та соняшник, а також невеликі площі під іншими культурами”, – відзначили в компанії.

Під урожай 2021 року група посіяла близько 28 тис. га озимої пшениці.

Перегляди: 0