Головна Новини Новини компаній Лабораторія якості для зерна і кормів – в одному приладі

Лабораторія якості для зерна і кормів – в одному приладі

Не секрет, що оперативний контроль якості готових комбікормів і вхідної сировини є одним з найважливіших завдань технологічного ланцюжка виробництва кормів для тварин і птиці. З огляду на це перед комбікормовими заводами стоїть завдання швидкого і точного вимірювання вологості, вмісту білка, жиру, крохмалю, золи, клітковини й навіть амінокислот, хімічних елементів. Безумовно, тільки оперативне і точне визначення якості продукції дозволить виробнику існувати та процвітати в умовах сучасного ринку.

Прилади, призначені для вирішення цього завдання – експрес-аналізатори якості сільськогосподарської продукції, засновані на ближній інфрачервоній спектроскопії (БІК-аналізатори). Вони значно економлять час і зусилля, забезпечуючи ефективний контроль сировини завдяки точності й відтворюваності отриманих результатів.

Серед цих приладів виділяються БІК-аналізатори серії SupNIR-2700 нового покоління, які вже зарекомендували себе в багатьох країнах як сучасні, ефективні, надійні й недорогі вимірювачі якості сільгосппродукції, кормів та харчових продуктів.

Не вимагаючи попередньої підготовки аналізованих проб, прилад здатний в одному вимірювальному циклі визначити ряд технологічних і біохімічних показників якості таких як вологість, білок, жир, крохмаль, зола, клітковина, клейковина і навіть амінокислоти й хімічні елементи.

Метод вимірювання, в основу якого покладено розрахунок відбитого від проби світла після його часткового поглинання компонентами аналізованого продукту, дозволяє з найбільшою точністю визначити якість комбікормів і сировини, в тому числі ріпакової, соняшникової, соєвої. Серце аналізатора SupNIR – унікальний монохроматор й InGaAs детектор з термоелектричним охолодженням розробки компанії Focused Photonics Inc. (FPI). Таке поєднання комплектуючих дозволяє оперативно отримувати результати, співмірні за точністю зі стандартними довготривалими хімічними методами.

Для лабораторій комбікормових заводів рекомендується модель SupNIR-2750, яка дозволяє швидко й точно визначати в сировині та комбікормі кількість води, білка, жиру, крохмалю, золи, клітковини, а також амінокислот й хімічних елементів – фосфору і кальцію.

Аналізатор постачається з ПК на базі Windows, програмним забезпеченням, з усіма доступними калібруваннями. Всі наявні на сьогодні калібрування входять в комплект пристрою, тому немає потреби докуповувати дорогі калібрування окремо, що значно зменшує вартість аналізатора.

Для російськомовних користувачів програмне забезпечення RIMP повністю русифіковане і дозволяє керувати приладом, проводити аналіз і переглядати результати вимірювань та настроюватися і створювати нові калібрування продуктів (наприклад, для нішевих продуктів). На сьогодні існує понад 70 готових калібрувань, більшість з яких постійно поліпшується, в тому числі зразками з України.

Аналіз проб не потребує хімічних реактивів, лабораторного посуду, додаткового обладнання, а також персоналу зі спеціальними знаннями. Для більшості культур аналізатор здатний працювати з цільним зерном, без необхідності проведення попереднього розмелювання проби. Це значно полегшує роботу користувача, зменшує загальний час аналізу і можливі похибки.

SupNIR-2750 – це швидкий і надійний аналіз якості цільного зерна, олійних, кормів та інших продуктів. Прилад сертифікований в Україні (УкрЦСМ) і успішно застосовується на різних вітчизняних підприємствах. На сьогодні це кращий аналізатор для елеваторів, які працюють з соняшником, виробників сировини й кормів, сюрвеєрських компаній та портів. Так само це кращий аналізатор по співвідношенню ціни і якості.

Постачання й обслуговування аналізаторів здійснює офіційний представник виробника аналізаторів (Focused Photonics Inc.) компанія ПП “Технотест Плюс“.
З усіх питань звертайтеся:
(096) 0000-737, (066) 0000-737
(097) 0000-737, (073) 0000-737
(095) 0000-737, (093) 0000-737

Перегляди: 5