Головна Війна проти України «Агротрейд» завершив найскладнішу в своїй історії посівну

«Агротрейд» завершив найскладнішу в своїй історії посівну

Роботи на полях чотирьох областей України, де працює компанія «Агротрейд», — Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській, — завершено. У цих регіонах проходили або досі тривають бойові дії, тож аграрії стали учасниками найнапруженішої боротьби за врожай в історії незалежної України, повідомила «ПроАгро Груп» прес-служба компанії.

«Протягом цих 95 днів повномасштабної війни наші плани постійно змінювалися. Управління здійснювалось оперативно, відповідно до доступу до полів, можливостей співробітників, постачальників та підрядників виконувати свої зобов’язання. Не було жодного стандартного рішення, яке можна було б застосувати зараз», – розповіла директорка з операційної діяльності Групи «Агротрейд» Олена Ворона.

Вона зазначила, що працювати з людьми доводилось дуже тісно, допомагати знайти рішення, коли немає однозначних відповідей і немає можливості гарантувати безпеку. Компанія оперативно знаходили та запроваджували нові методики, щоб не наражати людей на небезпеку. З першого дня головними завданнями було зберегти життя людей та провести посівну на максимальній території, з чим компанія успішно впорались.

В «Агротрейді» зазначають, що труднощі, з якими зіштовхнулася компанія, не схожі ні на що, з чим доводилось працювати раніше: частина території в окупації, заміновані поля та дороги, снаряди, збої в поставках через бойові дії, а також ймовірність обстрілів, які можуть відбутися в будь-який момент. Проте завдяки злагодженій та місцями героїчній роботі співробітників компанії, всі ці труднощі були подолані. 

Загалом структура посіву «Агротрейду» цього року складається з:

  • озимої пшениці — 19,3 тис. га;
  • кукурудзи — 15,6 тис. га;
  • соняшнику — 11,7 тис. га;
  • ріпаку — 7,6 тис. га;
  • сої — 3,1 тис. га;
  • ярої пшениці — 1,4 тис. га;
  • гірчиці — 747 га.

Група «Агротрейд» – вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований у 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі.

Перегляди: 2