Головна Зберігання «Прометей» придбав другий елеватор у Одеській області

«Прометей» придбав другий елеватор у Одеській області

В рамках реалізації стратегії розширення елеваторної мережі група компаній «Прометей» ввела до складу групи зерносховище «Арциз», що у м. Арциз на Одещині. Комплекс, який поповнив мережу потужностей, став для «Прометея другим у цій області, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію зернотрейдера.

«Наявність елеватора в безпосередній близькості до великих портів України і можливість накопичення товару з подальшим оперативним відвантаженням товару на них  при традиційних проблемах УЗ і більшості автомагістралей, надає серйозну конкурентну перевагу», – пояснив керівник відділу аналітики і моніторингу Григорій Гудима.

Комплекс, який увійшов до складу групи, потужністю одноразового зберігання 50 тис. тонн, складається з 15 складів підлогового типу і має можливість роздільного зберігання до 8 видів культур.

Прийом зерна з автотранспорту здійснюється за допомогою ланцюгових і стрічкових транспортерів з 5 підйомників потужністю 1500 й 2000 тонн/ обу. Потужність залізничного відвантаження становить до 1400 тонн/ обу, відвантаження на автотранспорт- 1500 тонн зернових і 700 тонн олійних культур на добу. Доопрацювання зерна здійснюється за допомогою зерносушарок і очисного обладнання.

Елеватор має ланцюгові, стрічкові транспортери і аспіраційну систему, яка забезпечує пожежо-і вибухобезпечність комплексу, а так само комфортні умови праці для персоналу.

В групі компаній зазначають, що «Прометей» протягом поточного року продовжить інвестування в розвиток елеваторної мережі, що дозволить оптимізувати бізнес-цикл та підійти ще ближче до реалізації мети – стати №1 в Україні за потужностями одноразового зберігання.

Перегляди: 2