Головна Новини Новини компаній «Технотест» представив лабораторне обладнання на «Зернових технологіях 2021»

«Технотест» представив лабораторне обладнання на «Зернових технологіях 2021»

Компанія «Технотест Груп» презентувала на виставці широку лінійку приладів і обладнання для фермерських господарств, елеваторів, комбікормових заводів і зернових лабораторій. Більшість приладів вже успішно зарекомендували себе в Україні та за її межами роками продажів, а нові моделі дозволяють знизити витрати, швидко окупаються і при цьому забезпечують високу точність лабораторного аналізу, що в кінцевому підсумку підвищує ефективність і прибуток бізнесу, відкриваючи нові можливості учасникам аграрного ринку.

Так був показаний автоматичний пробовідбірник зерна Ecotec Lego/Rail, який виробляють у Дніпрі і який прискорює процес відбору проб дозволяє уникнути черг на візування в пікові дні збору врожаю, а також мінімізувати людський труд. У його конструкцію закладена максимальна автономність при мінімальній необхідності в обслуговуванні. Пульт дистанційного керування з екраном забезпечує повний візуальний контроль з боку оператора, мікрофон слугує для оповіщення водіїв про початок/кінець відбору проби, так само є можливість підключення «світлофора» для візуального оповіщення водіїв про необхідність руху/зупинки.

Зокрема, на виставці був представлений повнорозмірний пробовідбірник Ecotec Rail (на рейці), який привернув багато уваги навіть тих підприємств, на яких вже встановлені пробовідбірники. Обертання стріли на 350° забезпечує приймання відразу з двох ліній, а довжина стріли 3,63 метра і триметровий зонд дозволяють відібрати пробу з будь-якого зернового автотранспорту.

Ще один виставковий експонат від «Технотест» – переносний ІЧ аналізатор якості GrainSense. Вироблений компанією GrainSense Oy (Фінляндія), він являє собою в буквальному сенсі кишеньковий аналізатор якості, що працює від 6 пальчикових батарейок і дозволяє менше ніж за 1 хвилину при мінімальному обсязі проби (кілька десятків зерен) надати реальні дані за найважливішими показниками, від яких залежить ціна продукту – вміст білка, вологи, клейковини і олійності.

GrainSense – справжня переносна міні-лабораторія для сучасного фермера, зерно-трейдера, або ж невеликого заводу, що потребує контролю вхідної/вихідної сировини. Відмінністю GrainSense є його низька вартість. Аналізатор мінімум в 3 рази дешевше будь-якого іншого ІК аналізатора, що робить його привабливим для агрофірм, для яких придбання лабораторного аналізатора якості зерна раніше було недоцільно.

Також були показані лабораторні аналізатори зерна Infracont угорського виробництва. Це надійні і точні прилади, які не вимагають обслуговування протягом мінімум 5 років (а насправді і більше), дозволяють менш ніж за 1 хвилину визначити якісні показники в зерні, олійних культурах, борошні і навіть продуктах переробки сої та кукурудзи.

Кожен аналізатор Infracont може бути підключений до мережі Wi-Fi. При наявності підключення аналізатор буде автоматично вивантажувати дані вимірювань в хмарне сховище з доступом через веб-браузер. Відвідувачі виставки відзначили корисність даної функції, оскільки стикалися з недобросовісним використанням експрес-аналізаторів лабораторією, коли лабораторія пропонує свої послуги третім особам в обхід підприємства або навмисно коригує результати в своїх інтересах. Доступ до даних в хмарі може мати тільки керівництво, яке має доступ до персонального аккаунту.

Крім того, «Технотест» представив на виставці прилади та інструменти для зернових лабораторій власного виробництва:

  • сушильні шафи для еталонного визначення вмісту вологи серії МО;
  • пробовідбірники зернові алюмінієві списоподібні серії ПЗК;
  • щупи мішечні з нержавіючої сталі серії BSS;
  • пробовідбірники багаторівневі з нержавіючої сталі серії SS;
  • температурні щупи DT-20 з вуглепластика, алюмінію або нержавіючої сталі.

Окремо варто відзначити, що сушильні шафи серії МО завдяки якості виконання, а так само метрологічному підході при проектуванні, утримують температуру в кожному осередку з точністю 2 °C і вище. Шафи МО виробництва «Технотест» вже стали еталонними сушильними шафами для зерновиків, а унікальну сушильну шафу МО-212 з двома незалежними камерами здатний замінити відразу дві сушильних шафи (одна камера працює на підсушування, інша – на сушку).

Перегляди: 7