Головна Новини Новини компаній Завод «Укроліяпродукт» запустив цех грануляції лушпиння соняшника

Завод «Укроліяпродукт» запустив цех грануляції лушпиння соняшника

Підприємство «Укроліяпродукт» активно реагує на тенденції у сфері «зеленої енергетики», відновлюваних ресурсів та збереження екології. Одним з кроків у цьому напрямку став запуск цеху грануляції соняшникового лушпиння, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію виробника у Facebook.

«У 2020 році ми запустили нову лінію грануляції лушпиння та експандування макухи. Гранульоване лушпиння — вид біопалива, популярність якого росте з кожним роком. Адже вологість такого палива становить лише 9%, а, наприклад, висушених дров — 20%. Також перевагами палива із гранульованого лушпиння є низка зольність, котра має показник 3%.  Сам процес грануляції дозволяє зменшити викиди твердих частинок у навколишнє середовище, що сприяє поліпшенню екологічної ситуації в межах санітарно-захисної зони підприємства», — пояснив директор «Укроліяпродукту» Олексій Григоренко.

Турбота про екологію — це не «красиві слова», оскільки майже третина працівників заводу у місті Зіньків, що на Полтавщині, живуть поруч із виробництвом. Тому, як ніхто інший, дбають про безпечність і захист екології.

Перегляди: 30