Головна Новини Наші новини Агросектор залишився драйвером зростання української економіки

Агросектор залишився драйвером зростання української економіки

Зростання економіки України прискорюється. Цьому серед іншого сприяє розвиток сільського господарства.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на сторінці у Facebook.

У повідомленні зазначено, що за перші три квартали 2019 року ВВП порівняно з аналогічним періодом 2018-го зріс на 3,8%, а в ІІ і ІІІ кварталах темпи зростання взагалі перевищували 4%. Це позитив, особливо на фоні уповільнення економічного зростання у світі, і зокрема в Європі.

На відміну від попередніх років, у 2019 році дуже високими темпами зростав експорт товарів і послуг, що в ІІІ кварталі прискорився до 13,5%. Це відбулося насамперед за рахунок значних поставок зернових та олійних культур, олії та залізної руди в умовах високого врожаю та сприятливої цінової кон’юнктури на відповідних ринках.

Серед компонентів з боку виробництва основними драйверами зростання залишалося сільське господарство в умовах збору рекордних обсягів врожаю зернових культур, а також сфера торгівлі на тлі збереження високої споживчої активності.

Потенціал для подальшого зростання продуктивності в сільському господарстві – дуже високий. І запуск прозорого та цивілізованого ринку землі буде сприяти реалізації цього потенціалу.

Перегляди: 1