Головна Новини Наші новини 45 млн. грн компенсації: суд зобов’язав Сварог Вест Груп сплатити частину боргу...

45 млн. грн компенсації: суд зобов’язав Сварог Вест Груп сплатити частину боргу Агротеку

Чергову локальну перемогу в суддівських кабінетах вдалося здобути офіційному дилеру John Deere в Україні ТОВ “Агротек” у справі проти корпорації “Сварог Вест Груп”. Цього разу Центральний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення господарського суду Дніпропетровської області про стягнення на користь “Агротека” з компаній “Сварога” близько 45 млн гривень.

Судовий спір між ТОВ “Агротек” та корпорацією “Сварог Вест Груп”, предметом якого стало недобросовісне виконання контрактних зобов’язань зі сторони агрохолдинга, продовжує набирати обертів. Так, услід за Верховним Судом, який у трьох справах визнав цілковиту правоту “Агротека”, на сторону дилера пристав і Центральний апеляційний господарський суд. Судді залишили в силі рішення господарського суду Дніпропетровської області про стягнення на користь “Агротека” з компаній, що входять у структуру “Сварог Вест Груп” близько 45 мільйонів гривень. Зокрема, підприємство ТОВ “Сварог-Дністер” має виплатити трохи більше 34 млн грн, а ТОВ “СК Бужок” – майже 10 млн грн. Утім, на швидке отримання компенсації представники “Агротека” не розраховують, адже адвокати агрохолдингу вже звернулися з відповідними клопотаннями до суду про відстрочення виконання даного рішення.

“У день винесення рішення щодо виплати компенсації адвокати компаній-боржників подали заяви з проханням про відстрочку виконання цього судового рішення. Тобто навіть у цій ситуації, коли Верховний Суд поставив всі крапки над “і” й довів цілковиту законність наших вимог, “Сварог-Дністер” та “СК Бужок” все одно намагаються максимально затягнути процес”, – коментує ситуацію керівник юридичного відділу ТОВ “Агротек” Кирило Талоконов.

Читайте: https://proagro.com.ua/news/comp/23769.html

Крім того, представники “Сварогу” в ряді справ, які знаходилися в провадженні Північно-західного апеляційного господарського суду, відмовилися від своїх позовів. Натомість звернулися із 16-ма новими позовами до господарського суду Хмельницької області. При чому нові позови стосуються навіть тих справ, у яких Верховний Суд поставив остаточну крапку. За словами Кирила Талоконова, такі абсурдні дії адвокатів агрохолдингу пов’язані з банальним затягуванням часу, адже крім, як апелювати договорами поруки, які, на їх думку, не мають сили, у “Сварога” більше нічого не залишилося. Однак і тут корпорація вперто не хоче визнавати факту своєї поразки, зважаючи на рішення Феміди вищої інстанції, яка ці самі договори визнала діючими.

“Таким чином, дані аргументи зі сторони адвокатів “Сварога” – це такі чисто технічні маніпуляції для затягування часу. Інших аргументів у них просто не залишилося. Нічого нового до справ вони не підшивають – не контррозрахунків, ні будь-яких інших аргументів, тільки припинення дії поруки. Але ж ми всі чудово розуміємо, на що саме наразі розраховує “Сварог”! А це робота із суддями. І дуже не хотілося, щоби наша справа, яка пройшла практично всі щаблі суддівської вертикалі і де була доведена правота “Агротека”, стала предметом суддівського свавілля. Сподіваємося побачити об’єктивний розгляд справи у рамках законодавчого поля”, – резюмує Кирило Талоконов.

Перегляди: 0