Головна Рослинництво Олійні Ціни на пальмову олію залишаться високими через витрати на добрива

Ціни на пальмову олію залишаться високими через витрати на добрива

Очікується, що у 2022 році ціни на пальмову олію будуть як і раніше високими, оскільки виробництво стримуватимуть зростаючі витрати на добрива і брак робочої сили, йдеться в заяві Ради країн-виробників пальмової олії (CPOPC).

Про це повідомляє ProAgro Group з посиланням на Reuters.

Галузь, яка і так стикається з низькою врожайністю після скорочення фермерами використання добрив в 2018 і 2019 роках, в наступному році може знову постраждати від чергового зниження застосування хімікатів.

CPOPC прогнозує, що дрібні фермери скоротять використання добрив, оскільки ціни на азот і фосфати підскочили на 50%-80% з середини 2021 року, а плантації можуть зіткнутися зі складнощами через проблеми з поставками.

«В результаті Індонезія і Малайзія можуть не забезпечити значного зростання виробництва в 2022 році», — йдеться в повідомленні. На ці дві країни в сукупності припадає 85% світового виробництва пальмової олії.

Нестача пропозиції вже призвела до зростання цін на ф’ючерси на сиру пальмову олію на 31% минулого року, при цьому контракт досяг рекордно високого рівня в 5220 ринггітів ($1 252,25) за тонну.

Перегляди: 2