Головна Економіка і аграрна політика Розробка пілотного проєкту зі зрошення – на фінальній стадії

Розробка пілотного проєкту зі зрошення – на фінальній стадії

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко зустрівся  з  керівництвом Європейського банку розвитку та реконструкції – віце-президентом Аланом Пію і віце-президентом з політики та партнерства Марком Боуменом. Мета зустрічі – обговорення запуску пілотного проєкту зі зрошення на Півдні України, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

«Мінагрополітики перебуває на фінальній стадії розробки технічної документації пілотного проєкту з ЄБРР в Одеській області. Спочатку проєкт реалізовуватиметься на Півдні, а вже впродовж наступних трьох років масштабуватиметься на всю країну», – зазначив Роман Лещенко.

Міністр наголосив на важливості прийняття найближчим часом законопроєкту № 5202-д про створення організацій водокористувачів (ОВК) та стимулювання гідротехнічної меліорації земель, яким буде надано старт створення водного агентства. 18 листопада Комітет із питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України більшістю голосів рекомендував подати на друге читання доопрацьований законопроєкт.

Віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку Алан Пію зазначив, що бачення впровадження Стратегії проєкту зрошення на Півдні України повністю збігається з позицією міжнародних партнерів.

Роман Лещенко запропонував Європейському банку реконструкції та розвитку розглянути також можливості співробітництва в інших сферах, зокрема, м’ясопереробної галузі, переробки кукурудзи, виробництва біодизелю, амінокислот, крохмалю, збільшення виробництва муки, а також можливість переробки соломи в біопаливо.

Перегляди: 3