Головна Новини Ринок України Засідання Штабу з логістики: відвантаження зернових відбувається безперебійно

Засідання Штабу з логістики: відвантаження зернових відбувається безперебійно

Логістика аграрних вантажів, зокрема, експортних партій в напрямку портів, відбувається в штатному режимі.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, про це повідомили учасники Штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві, чергове засідання якого відбулось сьогодні, 27 листопада, під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка.

У режимі скайп-зв’язку керівництво ПАТ “Укрзалізниці” та “Адміністрації морських портів України” повідомили, що не бачать причин для порушення ритмічності відвантажень, яка була досягнута, зокрема і завдяки міжвідомчій співпраці в рамках Штабу, а також ризиків для зменшення обсягів перевезень сільськогосподарських вантажів в умовах введення воєнного стану та ситуації в Приазов’ї.

“Учасники Штабу в особі ключових перевізників констатують, що суттєвого впливу запровадження воєнного стану на обсяги завантажень, суб’єктів господарювання та надання послуг немає. Відвантаження зернової групи відбуваються у штатному режимі”, – зазначив Максим Мартинюк.

Так, за словами в.о. голови правління ПАТ “Укрзалізниця” Євгена Кравцова, поточні плани із перевезень з урахуванням режиму ВС, сформовані таким чином, щоб мінімізувати вплив на завдання щодо експорту зернової групи і аграрної продукції. “Укрзалізниця” ставить собі за завдання не змінювати якість та умови перевезень. У разі зміни загальнонаціональної ситуації та прийнятті відповідних рішень найвищими державними органами, необхідні заходи оперативно обговорюватимуться на засіданні Штабу з усіма учасниками ринку”, – підкреслив він.

Нагадаємо, станом на 26 листопада, Україна з початку 2018/2019 МР вже експортувала 17,4 млн тонн зернових, зернобобових та борошна.

Перегляди: 1