Головна Новини Ринок України Ціни на цибулю в Україні перевищують минулорічні показники вчетверо

Ціни на цибулю в Україні перевищують минулорічні показники вчетверо

Ціни на цибулю на гуртових ринках України продовжують встановлювати нові рекорди.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації, стрімко дорожчає не тільки місцева продукція, але й цибуля з-за кордону.

За даними моніторингу УПОА, вже сьогодні ціни на цибулю на українських гуртових ринках доходять до 15 грн/кг ($0,54 за кг). Саме таку позначку зафіксовано на ринку “Початок” в Одесі. Причому, продавці на цьому ринку не згодні вести продажі дешевше, ніж 11 грн/кг ($0,40 за кг).

Тим часом, на гуртовому ринку “Шувар” у Львові ціни на цибулю варіюються в межах 12,5-14 грн/кг ($0,45-0,50 за кг), тоді як на ринку “Столичний” в Києві цю продукцію гуртом пропонують по 10-11,5 грн/кг ($0,36-0,41 за кг).

Чергове подорожчання продавці пояснюють тим, що самі фермери знову вдалися до підвищування цін і наразі вони в господарствах вже нерідко доходять до 12 грн/кг ($0,43 за кг). Більш того, стала дорожчою і імпортна цибуля. Зокрема, продукцію з Казахстану та Азербайджану на українському ринку вже пропонують в середньому по 11 грн/кг ($0,41 за кг).

Так, наразі ціни на цибулю в Україні вже перевищують минулорічні показники на аналогічний період у 4 раза. Але, аналітики ринку зазначають, що така ситуація має і дещо штучних характер і пов’язана з тим, що багато господарств просто відмовляються від продажів по поточним цінам, тим самим створюючи ще більш суттєву нестачу продукції на ринку.

Перегляди: 0