Головна Новини Ринок України В Україні збільшилась кількість операторів органічного ринку

В Україні збільшилась кількість операторів органічного ринку

Станом на 31 грудня 2017 року кількість операторів органічного ринку в Україні збільшилась на 78 порівняно з 2016 роком та становила 504, серед яких 304 – виробники органічної сільськогосподарської продукції.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

“Лише 10 років тому на полицях українських магазинів почали з’являтися перші вітчизняні органічні продукти. Сьогодні обсяги внутрішнього ринку органічної продукції швидко зростають, а асортимент продуктів помітно розширюється. За результатами 2017 року ми експортували українську органіку в понад 40 країн світу”, – наголосила Ольга Трофімцева.

Вона відмітила, що на сьогодні в Україні з’являється все більше сертифікованих виробників органічних продуктів за різноманітними напрямами, в тому числі переробленої харчової продукції, з яких 4 – виробники продукції органічної молочної продукції, 1 – м’ясної продукції, 15 – круп, 11 – олії, 3 – виробники органічних спецій тощо.

“Рада відмітити, що в цьому році маємо новинки у виробництві органічних продуктів – це вареники, пельмені та органічний буряковий цукор. При цьому за виробництвом останнього ми є піонерами у Східній Європі”, – наголосила Ольга Трофімцева.

Також під час прес-конференції було презентовано перше офіційне відео сектору органічного виробництва “Organic in Ukraine”. “Це перше офіційне відео, яке представлятиме український органічний сектор як на внутрішньому ринку, так і на зовнішніх ринках. Це важлива частина формування іміджу України як надійного та конкурентного партнера в галузі органічного сільськогосподарського виробництва”, – прокоментувала Ольга Трофімцева.

Важливою складовою просування українських органічних продуктів на світових ринках, за словами заступника Міністра, є професійна участь українських виробників у відповідних заходах і виставках, таких як Biofach (м. Нюрнберг, Німеччина). Українські виробники вже вшосте візьмуть участь у цій виставці з національним павільйоном. Кількість учасників постійно зростає: в 2017 році було представлено 15 компаній, у 2018 році – 20, а в 2019 році учасників національного павільйону буде вже 29.

Також відчутно збільшується площа національного павільйону України на такій масштабній виставці. В 2014 році вона складала 70 кв. м, а в 2018 році – вже 140 кв. м.

Перегляди: 0