Головна Новини Ринок України Українські порти Азовського моря можуть збільшити перевалку вантажів на 800 тис. тонн/рік

Українські порти Азовського моря можуть збільшити перевалку вантажів на 800 тис. тонн/рік

Безперешкодне проходження суден через Керченську протоку дозволило б збільшити обсяги перевалки в українських портах на Азовському морі майже на 800 тис. тонн на рік.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Адміністрації морських портів України, за останні п’ять років із-за військових дій на Донбасі, будівництва мосту через Керченську протоку і нинішніх безпідставних затримок суден, порти Маріуполь і Бердянськ зменшили обсяги перевалки майже вдвічі – до 8,9 млн. тонн.

“Це, в першу чергу, експорт продукції українських виробників у такі країни як Італія, США, Туреччина, Єгипет, Туніс, Великобританія, Франція, Сирія”, – зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

За його словами, порти Маріуполь і Бердянськ вже стикалися з ситуацією, коли прохід суден через Керченську протоку був закритий протягом декількох днів – під час монтажу арок Керченського мосту. Однак, нинішня затримка була значно тривалішою. Фактично судна, які прямували до азовських портів України, не могли пройти з Чорного в Азовське море з 22 листопада до початку грудня.

“1 і 2 грудня, завдяки тиску з боку керівництва нашої держави та міжнародних партнерів, до портів Маріуполь і Бердянськ пройшло 6 суден, одне з яких очікувало проходу з 17 листопада”, – повідомив Вецкаганс.

Перегляди: 0