Головна Новини Ринок України У листопаді світові ціни на продовольство зменшились на 1,3%

У листопаді світові ціни на продовольство зменшились на 1,3%

Ціни на продовольчі товари в глобальному обігу знизилися у листопаді, особливо на пальмову олію та інші рослинні олії.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення ФАО, Індекс продовольчих цін ФАО у листопаді в середньому становив 160,1 пункта, що на 1,3% менше, ніж у жовтні, та на 8,5% більше, ніж роком раніше. Індекс, індикатор щомісячної зміни міжнародних цін на кошик продовольчих товарів, є найнижчим за період з травня 2016 року.

Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 5,7% з жовтня – найнижче за 12 років. Падіння прискорили великі запаси пальмової, соєвої та соняшникової олій.

Індекс цін на зерно ФАО, зокрема на пшеницю, кормові зернові та рис, протягом місяця знизився на 1,1 відсотка, через великі експортні постачання пшениці та посилення конкуренції на експорт кукурудзи та нових врожаїв рису.

Індекс цін на молочні продукти ФАО протягом останніх 6 місяців зменшується, знизившись на 3,3 відсотка з жовтня, оскільки великі запаси та збільшення експорту, особливо з Нової Зеландії, призвели до зниження цін на олію, сир та сухе молоко.

Індекс цін на цукор ФАО не піддався тенденції до зниження, і збільшився на 4,4% в місяць. Зростання відбулося здебільшого через значне скорочення виробництва, очікуваного в Бразилії. Це також зменшило частку цукрового шару, що використовується для виробництва цукру, до 35,8% за останніх майже півроку.

Індекс цін на м’ясо ФАО був нижчим, лише трохи зросли ціни на м’ясо великої рогатої худоби.

Перегляди: 0