Головна Новини Ринок України Розмір річної орендної плати за землю на перших електронних торгах зріс 2,5...

Розмір річної орендної плати за землю на перших електронних торгах зріс 2,5 раза

За результатами електронних земельних торгів, які з 18 жовтня відбуваються в Україні, зростання розміру стартової орендної ставки склало 10 процентних пунктів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Мінагрополітики, загальний розмір річної орендної плати за результатами торгів зріс від 0,8 млн грн до 1,8 млн грн.

У середньому стартовий розмір річної орендної плати по виставлених на електронні торги земельних ділянках становив 8,13% від нормативної грошової оцінки (НГО).

За результатами аукціонів було досягнуто середньої річної орендної плати у розмірі 18,16%.

“Нагадаю, що всі гроші від оренди землі надходять до місцевих бюджетів, тож результати онлайн-торгів справлять прямий вплив на добробут місцевих громад”, – відзначив Максим Мартинюк.

У рамках реалізації пілотного проекту щодо проведення електронних земельних торгів Держгеокадастром укладено договори з ДП “СЕТАМ” та ДП “ПРОЗОРРО.Продажі”.

На сьогодні з використанням електронного майданчику OpenMarket СЕТАМ вже продано права оренди 25 земельних ділянок загальною площею 538,9 га. Кількість учасників земельних торгів варіювалась від 2 до 6.

Всього до продажу на електронних майданчиках запропоновано права оренди на 287 земельних ділянок загальною площею 5,2 тис. га.

Перегляди: 0