Головна Новини Ринок України Ціни на живець свиней зупинились на 44,2 грн/кг

Ціни на живець свиней зупинились на 44,2 грн/кг

2018 рік завершується без значних цінових коливань на ринку живця свиней.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, протягом останнього тижня року м’ясопереробні підприємства закуповували живець по 43-45 грн/кг, а середня цінова позначка зупинилася на рівні 44,2 грн/кг.

Незначний приріст цін на свинину в закупівлі м’ясопереробники пояснюють слабшою, ніж очікувалося, активізацію збуту в передсвятковий період.

Деякі оператори не відчули пожвавлення попиту. Ті, хто зауважив збільшення реалізації, оцінюють його в 15-30%, що значно поступається очікуванням.

Причиною такої млявої торгівлі вважають не тільки обмеженість платоспроможності кінцевого споживача, а і його переорієнтацію на інші види м’яса та рибу через бажання не відлякати символ наступного року.

Також реалізувати плани закупівлі та збуту завадили і погодні умови, які особливо сильно вплинули на роботу підприємств у центрі та північно-східних областях країни.

Більшість операторів вважає, що ціна на початку 2019 року перебуватиме на досягнутому рівні. Так, за підсумками опитування Асоціації м’ясної галузі, протягом першого тижня наступного року середні ціни закупівлі варіюватимуться в межах 44-44,5 грн/кг.

Традиційне післясвяткове послаблення котирувань очікують з другої декади січня та, враховуючи незначну волатильність закупівельних цін у грудні, прогнозують, що воно буде досить помірне.

Перегляди: 0