Головна Новини Ринок України У січні-липні 2019 року виробництво свинини в Україні зросло на 4,4%

У січні-липні 2019 року виробництво свинини в Україні зросло на 4,4%

Обсяги виробництва свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш в Україні у січні-липні 2019 року скоротилися на 2,8% – до 116 тис. тонн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період, навпаки, додало 3,1% та склало 145,7 тис. т.онн

Так, скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш компенсувало збільшення виробництва свинини охолоджених свинячих частин. Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини – майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові об’єми випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018 року.

“Крім цього, спостерігаємо також збільшення виробництва замороженої свинини на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів. А от соленої, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному об’ємі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т,онн перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%”, – додають в АСУ.

Зазначається, що загальний випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса та їстівних субпродуктів усіх видів за сім місяців 2019 року склав 1,23 млн тонн, що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основним драйвером росту показника стало збільшення виробництва м’яса птиці, на яке припадає більше половини виробництва м’яса та їстівних субпродуктів. Виробництво ковбасних виробів, навпаки, зменшилося на 4,8%, склавши 268,4 тис. тонн.

Перегляди: 0