Головна Новини Ринок України ЄС розблокував експорт українських овочів і фруктів

ЄС розблокував експорт українських овочів і фруктів

Єврокомісія внесла Україну в перелік країн, які можуть експортувати яблука, груші, перці, томати, баклажани до Європейського Союзу.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, про це повідомив головний державний фітосанітарний інспектор України Андрій Челомбітко на своїй сторінці у Фейсбук.

“В результаті проведеної роботи Держпродспоживслужби з Європейською Комісією щодо надання безперешкодного експорту фруктів та овочів, визначених Директивою Ради ЄС Україна включена до переліку країн, які можуть експортувати Malus Mill, Pyrus L., Prunus L., Capsicum annuum L., Solanum aethiopicum L., Solanum lycopersicum L.,та Solanum melongena L. до ЄС”, – написав Андрій Челомбітко.

Нагадаємо, що 1 вересня в Євросоюзі почала діяти директива (EU) 2019/523 про посилення захисту ЄС від шкідливих карантинних організмів щодо поставок яблук, груш, томатів, баклажанів, перцю і деяких інших видів продукції. Через це імпортери фруктів в країнах ЄС почали відмовлятися від закупівель яблука і груші з України та інших країн, що не входять до Євросоюзу. Щоб знову мати можливість експортувати в ЄС, треба було внести офіційний документ про те, що згадані карантинні організми в Україні не виявлені.

Перегляди: 0