Овеча бринза стане першим вітчизняним продуктом, що здобув визнання у Європі та отримав марку географічного зазначення.
Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на rakhiv.in, про це заявили в Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.
В асоціації наголошують, що такий продукт виготовляється лише в Україні. Своїм корінням він сягає XV століття, а його рецепти передаються в українських сім’ях із покоління у покоління.
Таким чином, отримання марки географічного значення має на меті не лише захист продукту, а ще й його просування на закордонних ринках, вважають в асоціації.
Повідомляється, що завдяки отриманню марки географічного значення, популярності набули шампанське та коньяк, сири рокфор та пармезан.
Нанесення цього знаку засвідчує високу якість продукту, традицію його виробництва та особливий зв’язок з територією, де він виготовляється.