Головна Новини Ринок України Аграрний комітет рекомендує до прийняття законопроект про ввезення пестицидів та агрохімікатів в...

Аграрний комітет рекомендує до прийняття законопроект про ввезення пестицидів та агрохімікатів в Україну

Аграрний комітет погодив до голосування у першому читанні в залі Верховної Ради України проект закону №2289 “Про пестициди та агрохімікати”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп”, відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету 13 листопада.

Нагадаємо, що вказаний законопроект має вдосконалити регулювання ввезення та застосування в Україні незареєстрованих пестицидів, використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, надання можливості застосування, зберігання, торгівлі, рекламування та перевезення залишків препаратів протягом двох років після завершення терміну їхньої реєстрації.

Прийняття документу має надати українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин, що дозволить збільшити врожайність сільськогосподарських культур, зберегти вирощений урожай, покращити його якість та безпечність, а також утримати на світовому ринку продовольства передові позиції стабільного постачальника сільськогосподарської продукції.

Перегляди: 0