Головна Новини Ринок України Ціни закупівлі на живих свиней забійних кондицій продовжують знижуватися

Ціни закупівлі на живих свиней забійних кондицій продовжують знижуватися

За підсумками щотижневого моніторингу, середня ціна на свинину живою вагою протягом другого тижня листопада втратила 1 грн/кг (2,2%) та понизилася до 44,2 грн/кг, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на аналітиків Асоціації “Свинарі України”. Ближче до середини місяця низхідний рух на ринку живця посилився. Послаблення цін закупівлі мало більш повсюдний характер, а виробники скорегували свої ціни реалізації на 0,5-2 грн/кг у бік пониження. Тож упродовж 46-го тижня товарні партії свиней реалізовували переважно по 43-45 грн/кг.

Очікування щодо динаміки закупівельних цін на живець свиней у другій половині місяця неоднозначні. Так, частина представників м’ясопереробної галузі прогнозує подальше послаблення цін закупівлі. Зокрема, згідно з опитуванням серед учасників Асоціації “М’ясної галузі”, приблизно третина закупівельників передбачає пониження мінімальної ціни закупівлі до 42 грн/кг. З іншого боку, більшість опитаних вважає, що наступного тижня ціна залишатиметься на досягнутому рівні – варіюватиметься в межах 43-45 грн/кг.

Підтвердженням цього, на думку виробників свинини, є готовність переробників заздалегідь бронювати товарні партії. Водночас, надходження заявок на додаткові об’єми з боку закупівельників, хоча поки має епізодичний характер, проте може слугувати першим сигналом пожвавлення, яке очікується в кінці листопада.

Перегляди: 0