Головна Новини Ринок України Стартувало тестування онлайн-сиситеми видачі ветеринарних документів

Стартувало тестування онлайн-сиситеми видачі ветеринарних документів

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів почала тестувати електронну систему видачі ветеринарних документів та надання адміністративних послуг – Єдиний державний реєстр ветеринарних документів. Про це, як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на “УНІАН”, повідомила тимчасово виконуюча обов’язки голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.

За її словами, введення такої системи полегшить життя нашої сфери ветеринарної сертифікації та покращить її відстеження. Також видача документів через систему скоротить час цієї процедури для бізнесу. У майбутньому можливий повний перехід на електронну форму видачі ветеринарних документів.

Онлайн-система допоможе уникнути фальсифікації ветеринарних документів. Перевірити документ за QR-кодом, у тому числі через смартфон, зможуть як виробники, так і споживачі. Крім того, кожен ветеринар для входу в систему буде підтверджувати свою особистість за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП) – таким чином можна відстежити, хто видав документ.

Держпродспоживслужба планує через цю систему також видавати міжнародні ветдокументи на різних мовах. Це підвищить довіру торгових партнерів і дасть іноземним інспекторам змогу перевіряти сертифікати на кордоні.

Перегляди: 0