
За обсягом споживання органічних продуктів Україна лише на 25-му місці в Європі. Причина такого низького споживання в Україні екологічно чистих продуктів – низький рівень платоспроможності населення, що робить органічний продукт малодоступним для українського споживача.
Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agro-business.
Водночас, серед країн Європи в Україні найменша різниця цін між органічною та неорганічною продукцією – в середньому 10-30%, у той час як в Австрії – 59%, Італії – 66% , а у Швеції – 109%.
Експерти зауважують, що велика кількість населення не довіряє напису “органік” через необізнаність, нерегульованість і незахищеність державою. Також значна кількість споживачів необізнані в перевагах та відмінностях органічної продукції.
До слова, Україна увійшла до 20-ки країн світу за площею органічних сільгоспугідь.