Головна Новини Ринок України Коли українське скотарство вийде на новий рівень

Коли українське скотарство вийде на новий рівень

Українське скотарство, як молочне, так і м’ясне, може вийти на новий рівень після залучення іноземних інвестицій. Вони прийдуть у галузь з відкриттям прозорого ринку землі. Так вважає засновник Школи м’ясного скотарства Іон Морару.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

За його словами, нині на світовому ринку сформовані досить привабливі ціни на м’ясо. Тому українським фермерам потрібно працювати над збільшенням обсягів виробництва яловичини – основного продукту м’ясного скотарства, над її рентабельністю та над оптимізацією собівартості.

“Земля і тваринництво тісно пов’язані. З відкриттям ринку землі в українське скотарство почнуть значно більше інвестувати. Це дасть змогу виробляти більше м’яса та молока. Зараз у нас хочуть купувати кораблями, тобто покупців цікавлять стабільні, прогнозовані обсяги. Готові це робити і країни Близького Сходу, і Північної Африки, і країни Кавказу, Персидської затоки, Центральної Азії і навіть країни Східної Азії, але всім потрібен великий прогнозований обсяг”, – каже він.

Експерт додає, що нині в Україні дуже вигідно займатися молочним скотарством.

“В Україні зараз – одна з найвищих цін в Європі на молоко як сировину, що робить молочний бізнес високорентабельним. Рік ми маємо досить низьку ціну на корми, наприклад, на фураж, але українські виробники молока та яловичини повинні працювати над оптимізацією собівартості”, – вважає Іон Морару.

Він наголошує, що українським тваринникам потрібно поставити перед собою правильну мету, як це зробили, приміром, у Казахстані. Місцеві аграрії поставили її, працювали в цьому напрямку і зараз є одними з найбільших постачальників у регіоні.

Перегляди: 1