Головна Новини Ринок України Презентовано онлайн-карту супутникової класифікації посівів

Презентовано онлайн-карту супутникової класифікації посівів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства презентувало карту супутникової класифікації посівів України.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНІАН.

Як повідомив на презентації керівник відомства Тимофій Милованов, онлайн-карта дасть змогу в реальному часі відстежувати, чим засіяна територія, чи співпадає це з документами в Держгеокадастрі, хто власник землі.

“Це забезпечить прозорість ринку, сплату податків, посилений захист прав власності та зростання економіки через розвиток агросектору. Але це багаторівневі можливості – ми можемо навіть краще розробляти дороги, правильно ставити елеватори. Де потрібна підтримка – бачитимемо за розміром поля, великий це фермер чи дрібний. Бачитимемо, зареєстрована земля чи ні, де вирощується більше, а податків сплачується менше, а хто не платить”, – уточнив міністр.

Система використовує штучний інтелект й машинне навчання та зможе за супутниковими фотографіям визначати, якою саме культурою (або лісом) засіяно ділянку. Система дасть змогу відстежувати сівозміну й прогнозувати врожай, оскільки розраховує дані на основі кліматичних змін і мінерального складу грунту, а в майбутньому – прогнозувати вартість земельної ділянки.

Перегляди: 0