Головна Новини Ринок України Потужності з перевалки зерна в українських портах наблизилися до 85 млн тонн...

Потужності з перевалки зерна в українських портах наблизилися до 85 млн тонн на рік

За неповні 11 місяців цього року перевалка зернових вантажів у морських портах України перевищила показник всього 2018 року вже на 6,1 млн тонн і становить понад 46 млн тонн.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на uspa.gov.ua.

Порівняно з минулим роком загальні потужності з перевалки зерна в портах збільшилися на 9% і становлять приблизно 85 млн тонн на рік.

Адміністрація морських портів України активно співпрацює з бізнесом щодо збільшення потужностей із перевалки аграрних вантажів у портах. Восени цього року між АМПУ та бізнесом було досягнуто домовленостей щодо реалізації одразу двох інвестиційних проєктів у цьому секторі.

“У вересні АМПУ підписала договір з компанією “Кернел”, найбільшим в світі виробником і експортером соняшникової олії, який планує інвестувати в розвиток інфраструктури порту Чорноморськ понад 3 млрд грн. А наприкінці жовтня був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між АМПУ, однією з найбільших китайських корпорацій COFCO та маріупольським держстивідором. Його реалізація дасть змогу збільшити перевалку аграрних вантажів у порту Маріуполь у 3,5 раза”, – повідомив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Планується, що у порту Чорноморськ АМПУ здійснить днопоглиблювальні роботи в акваторії та вздовж причалів, через які відвантажуватимуться аграрні вантажі компанії “Кернел”. А в порту Маріуполь, окрім днопоглиблення, здійснять також реконструкцію причалів № 2 і № 3. Важливо, що обидва проєкти передбачають гарантоване збільшення вантажопотоків, що дасть змогу пришвидшити окупність інвестицій державного підприємства.

До кінця поточного року має завершитися реконструкція причалу № 4 у Маріуполі, де державна стивідорна компанія завершує будівництво нового зернового терміналу.

Перегляди: 1