Головна Новини Ринок України Уряд запровадив електронну товарно-транспортну накладну

Уряд запровадив електронну товарно-транспортну накладну

З 27 грудня бізнесу доступна зручна для використання електронна товарно-транспортна накладна (е-ТТН). На транспортному порталі e-transport.gov.ua працює відповідний сервіс.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на mtu.gov.ua.

Е-ТТН – електронний документ для засвідчення права на здійснення вантажних перевезень. Наразі впроваджено пілотний проєкт – на рівні Міністерства інфраструктури побудована центральна база даних е-ТТН, до якої вносяться данні від комерційних систем документообігу, які обслуговують вантажоперевізників.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій каже, що саме такі рішення, як запровадження е-ТТН, пришвидшують інтеграцію України до єдиної транспортної мережі, що об’єднує Європу з Азією. “Запровадження е-ТТН забезпечує прискорення та спрощення взаємодії між учасниками перевезень, запобігає підміні нелегітимнимих ТТН, забезпечує облік автомобільних вантажних перевезень у єдиній системі, зменшення витрат на створення та передачу ТТН, дає єдину точку доступу різних відомств до всіх реєстрів, які регулюють процес автомобільних вантажних перевезень”, – повідомив він.

Перегляди: 0