Головна Новини Ринок України Скарги щодо рейдерських атак розглядатимуться протягом доби

Скарги щодо рейдерських атак розглядатимуться протягом доби

Як заявив Євген Горовець, перший заступник міністра юстиції України, у Мін’юсті мають намір розглядати скарги щодо реального рейдерства з прийняттям відповідного рішення та його виконанням протягом 24 годин з дня надходження. Інакше сенсу у відповідних повноваженнях Мін’юсту практично немає.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

За його словами, з кожним днем зменшується фактичний строк розгляду скарг.

Торік значна кількість скарг не задовольнялася через недоліки в їх оформленні. “Найбільш популярні раніше підстави для відмови, пов’язані з неналежним засвідченням копій документів та відсутністю відомостей про наявність/відсутність судового спору, вже стали надбанням історії. Вимоги закону щодо надання скаржником засвідчених копій або зазначення певної інформації в скарзі, на нашу думку, є не більш, ніж інструментом допомоги Мін’юсту у забезпеченні швидкого та об’єктивного розгляду ним скарги. Тож відмова у скарзі через невиконання таких вимог є неадекватною реакцією держави на проблеми скаржника”, – каже Євген Горовець.

Він повідомив, що в перших числах 2020-го року буде оприлюднено новий Порядок розгляду скарг у сфері державної реєстрації, який усуне нормативні перешкоди для ефективної боротьби з рейдерством. Зокрема, розгляд скарг перестане бути виключно колегіальним: у випадках очевидного порушення законодавства рішення прийматиметься невідкладно, без колегіального розгляду.

Перегляди: 0