Головна Новини Ринок України Чому в Україні може розпочатися нова хвиля рейдерських захоплень

Чому в Україні може розпочатися нова хвиля рейдерських захоплень

Як заявив Дмитро Йовдій, адвокат ГО “Центр антирейдерських ініціатив”, наведення ладу в роботі державних реєстрів не викорінить рейдерство. Країна потребує глибинної реформи правоохоронної системи.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на epravda.com.ua.

“Під час відкриття Офісу протидії рейдерству Олексій Гончарук, прем’єр-міністр, зазначив, що в Україні припинилося системне рейдерство – трапляються лише поодинокі випадки. Вбачається, що уряд звужує розуміння проблематики та масштабів рейдерства до незаконних реєстраційних дій та махінацій у державних реєстрах”, – розповідає адвокат.

Дмитро Йовдій вважає, що така позиція держави абсолютно недалекоглядна.

“Обмежившись наведенням ладу в роботі державних реєстрів замість системної роботи із захисту інституту власності, держава задекларувала фейкову перемогу над рейдерством”, – додає він.

За словами адвоката, рейдерство – це діяльність, спрямована на недобросовісне позбавлення активів підприємства проти волі його власника, а також системна організована діяльність, ланцюжок складних операцій, які потребують ретельної підготовки.

“Тож наведення ладу в діяльності державних реєстрів – це лише незначна частина роботи з розв’язання проблеми. Україна потребує глибинної реформи правоохоронної системи. Якщо найближчим часом зміни не почнуться, країну чекатиме нова хвиля рейдерських захоплень, коли рейдери адаптуються до нових умов”, – прогнозує Дмитро Йовдій.

Перегляди: 0