Головна Новини Ринок України Торік Укрзалізниця побила рекорд у перевезенні зернових

Торік Укрзалізниця побила рекорд у перевезенні зернових

У 2019 році Укрзалізниця перевезла понад 40 млн тонн зернових вантажів. Це абсолютний рекорд за усі роки незалежності України.

Про це написав Євген Кравцов, голова правління АТ “Укрзалізниця”, на своїй сторінці у Facebook.

Він зауважив, що безпрецедентні зміни кількох останніх років дали свій результат. І якщо порівнювати з 2018-м, то за минулий рік перевезено на 20% більше. Щороку врожай зернових росте. Торік Укрзалізниця перейшла до системної маршрутної роботи. Майже 180 станцій переорієнтувалися на маршрутні відправки. Плюс впроваджено ефективну модель графікових маршрутів, коли вантажний поїзд відправляється чітко за розкладом. Було багато критики, але така робота дала історичний результат.

Зараз максимально можливу кількість маршрутів Укрзалізниця розподіляє через систему Prozorro. Це дає рівний доступ усім учасникам, є реальна ціна на зерновози на ринку.

“Скажу, що ці показники – не межа. Ще треба максимально покращити координацію дій з аграріями, портовиками та всіма учасниками ринку і прискорити технологічні процеси розвантаження вагонів. І тоді точно буде ще один рекорд”, – резюмував Євген Кравцов.

Перегляди: 1