Головна Новини Ринок України Озвучено ціну земельних ділянок після впровадження ринку землі

Озвучено ціну земельних ділянок після впровадження ринку землі

Як заявив голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольский, до 1 січня 2030 р. ціна продажу земельних ділянок (паїв) не може бути меншою за її нормативну грошову оцінку (27 499 грн / 1 га ріллі).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на kurkul.com.

За його словами, придбати землю зможуть тільки фізичні особи, які є громадянами України, (юридичні особи, створені громадянами України), а допуск для іноземців можливий буде лише за відповідним рішенням референдуму.

Іноземці також не зможуть придбати землю у прикордонній зоні (ближче 50 км від кордону). Обмеження на отримання землі накладається на держави агресори та члени терористичних організацій.

Процес отримання земель проводитиметься через нотаріуса, який перевірятиме угоду покупця та кількість земель, які підприємства уже мають у власності. Розраховуватись дозволено лише безготівково.

Для банків набуття земель буде можливе лише через стягнення як предмет застави. Або ж відбуватиметься процес конфіскацій.

“Якщо одна фізична особа має у володінні, наприклад 1 тис. га і одночасно як юрособа має 6 тис. га, то ця особа сукупно володіє 7 тис. га і може докупити як юрособа 3 тис. га або як фізособа відповідну кількість”, – каже Микола Сольский.

Перегляди: 0