Головна Новини Ринок України Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій реабілітувалися

Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій реабілітувалися

За підсумками щотижневого моніторингу цін на ринку живця, середньоринкова ціна останнього тижня лютого додала 5,4% проти попереднього, сягнувши 42,7 грн/кг, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на asu.pigua.info.

Торги позаминулого тижня завершились підвищенням котирувань на 1,5-2,5 грн/кг, що відповідно позначилося на діапазоні цін. За свідченням гравців ринку, минулого тижня більшість товарних свиней закуповували по 41-44 грн/кг. Позитивну цінову динаміку оператори пов’язують як з реабілітацією після відчутного послаблення котирувань у середині місяця, так і з пожвавленням ринку в ході підготовки до тривалих святкових вихідних на початку березня.

З огляду на це, більшість виробників та переробників свинини очікують на приріст цін на свинину в перший тиждень весни. З іншого боку, переробники мають сумніви щодо того, чи позитивні коливання ціни переростуть у висхідний тренд.

За підсумками опитування представників м’ясопереробної галузі, торгівля залишається сезонно послабленою, а початок передвеликоднього посту, хоча й не матиме значного впливу на ціну, проте й не слугуватиме фактором її підтримки. Тож з одного боку, частина м’ясопереробників розраховують на стабілізацію цін, решта – очікують їх послаблення вже у другій декаді березня. З іншого боку, на противагу березню 2019-го, оператори відзначають менший тиск з боку імпортної сировини, проте більший – з боку доступнішого м’яса птиці.

Перегляди: 0