Головна Новини Ринок України Кормовиробництво: тваринникам запропонували продукт, який не має аналогів у світі

Кормовиробництво: тваринникам запропонували продукт, який не має аналогів у світі

Фахівці дніпровського заводу “Потоки” разом із українськими та світовими вченими розробили інноваційний продукт для відгодівлі тварин – білковий соняшниковий концентрат “Проглот”, який здатен повністю змінити світовий ринок кормів і посунути з ринку продукти з сої.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agri-gator.com.ua.

“Унікальність продукту полягає в рекордному вмісті білка. Шляхом численних спроб, тривалої співпраці з кращими вченими країни та іноземними фахівцями ми змогли домогтися показника 48% вмісту протеїну. Шлях до сьогоднішнього дня тривав 8 років. Без перебільшення – це прорив для світового тваринництва. Наш концентрат – це заміна соєвого шроту, близько 80% якого виробляють з генномодифікованої сої. Високопротеїновий концентрат виробляється з натурального соняшнику і є безпечним і ефективним продуктом для тварин. Ми хочемо, щоб українські тваринники користувалися найкращими кормами і виробляли найкращу в світі продукцію, а світовий ринок знав про Україну”, – каже директор заводу “Потоки” Євген Яровий.

За його словами, цей продукт ідеально підходить для будь-якого раціону годівлі не тільки для птахів, але й будь-яких видів тварин. Зокрема, свиней, молодняку великої рогатої худоби, овець.

Керівник відділу продажів компанії “Потоки” Роман Грищенко акцентував увагу на тому, що використання соняшникового концентрату не тільки безпечне, але й економічно вигідне. Він збільшує приріст живої маси тварин або птиці, зменшує час вирощування і, тим самим, заощаджує кошти фермера. При цьому вартість концентрату більш ніж конкурентна – на даний момент вона нижча, ніж вартість сої.

Це продукт не має аналогів у світі для відгодівлі тварин, риб і птахів. При його розробці використані унікальні нанотехнології обробки насіння соняшнику – низькотемпературна екстракція з максимальним віддаленням лушпиння. В результаті відбувається так звана щадна денатурація без порушення первинної структури білка і руйнування амінокислот.

В результаті дослідження було з’ясовано, що коефіцієнт засвоюваності білка становить 90,6%, жиру – 85,9%, клітковини – 9,7%, безазотистих екстраактивних речовин – 60%.

Перегляди: 0