Головна Новини Ринок України Залишаються питання з відшкодування великим свинокомплексам збитків від АЧС

Залишаються питання з відшкодування великим свинокомплексам збитків від АЧС

Як заявила т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, станом на сьогодні питання з відшкодуванням фермерам (фізичним особам) ) збитків, пов’язаних із АЧС, врегульоване, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

“Ми проводили моніторинг і з’ясували, що процес повернення коштів може зайняти два місяці (максимум). Що стосується безпосередньо суб’єктів господарювання (наприклад, великих свинокомплексів), тут питання потребує втручання з боку уряду, адже для компенсації мають бути задіяні великі кошти, а в Держпродспоживслужбі такі суми не передбачені”, – каже вона.

Загалом, у результаті проведених заходів станом на 20 січня 2020 року в Україні було оздоровлено близько 50 неблагополучних населених пунктів, виявлених у 2019 році. Проте випадки ще зустрічаються, переважно через дику фауну. За словами Ольги Шевченко, ветеринарна служба вживає усіх необхідних заходів, але є питання щодо переміщення тварин, контакти з дикими тваринами – це ті моменти, які важко передбачити. Триває робота і з лісовими агентствами, і з мисливцями, для того щоб здійснювати контроль та упередження хвороб.

Перегляди: 0