Головна Новини Ринок України Короткострокові програми підтримки агросектору мають відійти у небуття

Короткострокові програми підтримки агросектору мають відійти у небуття

На думку Тараса Висоцького, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, потрібно залишити як доволі успішні три програми підтримки тваринництва, як діють сьогодні: компенсація вартості закупівлі племінних ресурсів, відшкодування вартості реконструкції тваринницьких ферм та доступні кредити для тваринництва під 5%, які мають діяти окремо від програми, спрямованої на купівлю землі, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

Заступник міністра зазначає, що Мінекономіки хотіло б реалізувати програму підтримки земельним ресурсом молочного тваринництва. “Ми маємо надію, що будуть розвиватись молочні сімейні ферми. Ми б хотіли реалізувати програму підтримки земельним ресурсом молочного тваринництва із розрахунку додатково 2 га на 1 корову. Ми чекаємо від вас зворотного зв’язку та обговорення”, – наголосив Тарас Висоцький.

Іван Чайківський, народний депутат України, стверджує, що короткострокові програми підтримки агросектору мають відійти у небуття. “Завдяки довгостроковому плану держпідтримки ми хочемо, щоб кожен аграрій знав, які „правила гри“ будуть протягом цього часу. Наприклад, ми розуміємо, що має бути підтримка аграріїв у купівлі хорошого якісного племінного матеріалу, адже – це продуктивність стада”, – каже він.

Депутат вважає за необхідне, щоб держава могла компенсувати 80-90% коштів на закупівлю племінного матеріалу. Проте, для цього потрібен відповідний закон. “Що стосується закону про відкриття ринку землі, то вже є правка про поетапність його відкриття: спочатку для фізичних осіб, потім – для юридичних тих, хто займається тваринництвом. Це дасть можливість тваринникам купити наділ землі, необхідний для господарства”, – запевняє Іван Чайківський.

Перегляди: 0