Головна Новини Ринок України Доведеться пересівати 0,8 млн га озимих зернових

Доведеться пересівати 0,8 млн га озимих зернових

Озимими зерновими під урожай 2020 року в Україні засіяно 8951,8 тис га, що на 0,1% більше порівняно з попереднім роком. Протягом зимового періоду озимі перебували переважно в стані неглибокого зимового спокою. У західних, південних, місцями центральних областях повноцінне відновлення вегетації зимуючих культур розпочалося в кінці другої декади лютого.

Стан посівів озимих на початок перезимівлі був наступним: з посіяних 7,6 млн га озимих зернових культур сходи були отримані на площі 7,3 млн га (96%), з них в доброму та задовільному стані – 6,1 млн га (84%), слабкі посіви – 1,2 млн га (16%).

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agrotimes.ua.

Український гідрометеоцентр та обласні центри з гідрометеорології постійно проводять аналіз впливу погодних умов на перезимівлю озимих культур. За експертними оцінками і за даними маршрутних обстежень посівів гідрометеорологічними станціями (проведені в кінці 2019), в хорошому і відмінному стані перебувають 57% площ (2018 – 56%), задовільному – 31% площ (2018 – 35%). На 12% площ посіви були слаборозвинені. Найгірше оцінювався стан озимих культур в Черкаській і Одеській областях.

З огляду на стан озимих культур восени 2019 року, умови перезимівлі, результати відрощування зразків культур, прогноз погоди, очікується, що загальна площа озимих зернових культур, що вимагають пересіву або підсіву, складе, за агрометеорологічними розрахунками, близько 0,8 млн га.

Перегляди: 0