Головна Новини Ринок України Через місяць стане відомо, в яких вітчизняних виробників курятина без антибіотиків

Через місяць стане відомо, в яких вітчизняних виробників курятина без антибіотиків

Триває моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві продукту. Результати аудиту будуть відомі за місяць.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на unn.com.ua.

Моніторинг розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Йдеться про: групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”); ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”); ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

Мета моніторингу – звести нанівець необґрунтовані закиди споживачів і ЗМІ про масове застосування антибіотиків при вирощуванні курятини, каже голова Асоціації “Союз птахівників” Сергій Карпенко.

“Річ у тім, що сьогодні в структурі виробництва м’яса м’ясо птиці займає 72%, споживання продукту – 50%. І до цієї галузі завжди була прискіплива увага від споживачів, ЗМІ, які часто-густо необґрунтовано нарікали на те, що у м’ясі курки багато сальмонели, антибіотиків, гормонів росту. Тож цим проєктом ми хочемо звести нанівець всі закиди і довести, що продукція птахівництва виробляється технологічно чистою, і несе лише здорове харчування як для українського, так і для закордонного споживача”, – каже він.

Він додав, що до складу асоціації входить чимало виробників курятини і яєць. І кількість охочих долучитися до моніторингу з кожним днем зростає.

За підсумками моніторингу українська курятина зможе отримати знак “Без антибіотиків”. Асоціація лишає за собою право відізвати знак у тих підприємств, які допустять маркування продукції із порушеннями.

Перегляди: 1