Головна Новини Ринок України АМКУ дозволив концесію в порту Херсон

АМКУ дозволив концесію в порту Херсон

Антимонопольний комітет підтвердив переможця концесійного конкурсу в порту Херсон ТОВ “Рисоіл-Херсон” (м. Київ, Україна), повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на amcu.gov.ua.

В АМКУ зазначають, що з метою участі у концесійному конкурсі ТОВ „Петро Ойл Енд Кемікалс“ (м. Київ, Україна) та компанія „Risoil SA“ (м. Женева, Швейцарія) створили ТОВ „Рисоіл-Херсон“ та уклали договір об’єднання, за умови якого вони зобов’язуються співпрацювати та здійснювати реалізацію проєкту щодо передачі в концесію порту Херсон. ТОВ “Петро Ойл Енд Кемікалс” та компанія “Risoil SA” планують здійснити інвестиції у заплановану трансакцію у розмірі 215,7 млн грн.

У кінці січня 2020 року до АМКУ надійшла заява на опосередковане набуття ТОВ „Рисоіл-Херсон“ контролю, шляхом одержання в концесію, над активами у вигляді єдиного майнового комплексу, що належать ДП „Херсонський Морський Торговельний Порт“ (м. Херсон, Україна) і ДП „Адміністрація морських портів України“ (м. Київ, Україна) та разом забезпечують здійснення господарської діяльності із надання стивідорних послуг у морському порту „Херсон”.

ТОВ “Рисоіл-Херсон”, з урахуванням відносин контролю, здійснює діяльність, зокрема, із перевалки вантажів у морських торговельних портах “Чорноморськ” та “Південний”.

Як стверджують в АМКУ, сукупна частка учасників концентрації на ринку послуг з транспортного оброблення вантажів у морських портах у сегменті виконання стивідорних робіт становить близько 2%. Тож, ураховуючи, що концесія не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію.

Перегляди: 0