Головна Новини Ринок України Завтра Мінінфраструктури та Укрзалізниця мають розглянути питання відновлення малодіяльних станцій

Завтра Мінінфраструктури та Укрзалізниця мають розглянути питання відновлення малодіяльних станцій

Як заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, оптимізація роботи Укрзалізниці, зокрема, визнання станцій малодіяльними, має відбуватись на підставі об’єктивних розрахунків. Якщо після закриття станцій витрати на їх утримання продовжують залишатись високими, а місцевий бізнес позбавляється можливості транспортування вантажів та говорить про введення додаткової плати на обслуговування, є питання до ефективності подібних рішень і до їх корупційної забарвленості. Тому 11 березня питання відновлення роботи малодіяльних станцій буде розглянуто разом з менеджментом УЗ.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на mtu.gov.ua.

“Укрзалізниця має запропонувати адекватне рішення щодо відновлення роботи малодіяльних станцій та зняття обмежень планування та виконання перевезень вантажів з/до цих станцій найближчим часом”, – каже Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури відзначив, що до Міністерства інфраструктури надходять численні скарги та звернення підприємств, місцевих та центральних органів виконавчої влади, народних депутатів, в яких зазначається про обмеження планування перевезень вантажів з/до “малодіяльних” станцій. Це призводить до значних негативних наслідків для малого та середнього бізнесу та соціального напруження у регіонах розташування таких станцій.

Перегляди: 0