Головна Новини Ринок України Ринок добрив зазнає змін

Ринок добрив зазнає змін

Наразі українські аграрії замість селітри надзвичайно активно цікавляться гранульованим карбамідом. Про це розповів керівник проєкту ІА “Інфоіндустрія” Дмитро Гордейчук, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на seeds.org.ua.

“Не бачу перспективи серйозно ставити на селітру. Треба шукати альтернативи. У теплих країнах саме карбамід визнаний кращим азотним добривом. Наразі і українським аграріям дуже цікавий гранульований карбамід, його активно шукають. Слід орієнтуватися на те, що більш технологічні продукти будуть більш цікавими”, – каже Дмитро Гордейчук.

За його словами, зміни спровокувала ціла низка причин, зокрема відсутність стабільності цін на добриво і постійних сезонних відвантажень та низький ступінь кредитування закупівель селітри в агросекторі. Розхитує трон білої королеви м’яка безморозна зима, нарощування виробництва альтернативних продуктів в регіоні Східної Європи, падіння цін на газ, геополітичні ризики. Низька ціна газу відкриває все більші можливості для карбаміду. Селітра, яка пошкоджує крижану кірку, відходить в минуле. Увага аграріїв вже змістилася в бік інших добрив. До аміачної селітри їх може повернути тільки широка програма розвитку.

Перегляди: 0