Головна Новини Ринок України Україні потрібен закон про “Про молоко, молочні та молоковмісні продукти”

Україні потрібен закон про “Про молоко, молочні та молоковмісні продукти”

Володимир Мартинчук, директор департаменту з питань зовнішньоекономічної діяльності та сертифікації “Лакталіс Україна” переконаний, що в Україні має бути прийнятий закон про “Про молоко, молочні та молоковмісні продукти”. І термін “молоковмісні” варто замінити на “імітаційні”, адже термін “молоковмісний” передбачає, що у продукті є молоко, що вводить в оману споживача.

“Як представник компанії, що виробляє виключно молочну продукцію виступаю за те, щоб було чітке розмежування: молочні продукти та „імітаційні“. Так, я розумію, що продукція, яка містить немолочні жири має право на життя, але вона має бути якісна і безпечна”, – вважає Володимир Мартинчук.

Таким чином, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com, представник “Лакталіс Україна” вважає, що імітаційні продукти мають супроводжуватися вичерпною й доступною для споживача інформацією, щоб він міг зробити свідомий вибір.

“Фальсифікацією в Україні займаються досить багато підприємств, – підкреслив експерт. – Деякі – цілком свідомо, вони націлені на це. Інші, не маючи змоги конкурувати за ціною, використовують дешеві неякісні замінники молока”.

Перегляди: 1