Головна Новини Ринок України Українець створив безпілотник, який у 100 разів заощаджує на внесенні ЗЗР

Українець створив безпілотник, який у 100 разів заощаджує на внесенні ЗЗР

В Україні приблизно 90% посівів обприскують за допомогою тракторів. Цей спосіб має істотний недолік: на кожен гектар доводиться виливати по кілька сотень літрів розчинених хімікатів. На цьому наголошує організатор стартапу AeroDrone Юрій Педерій з Києва, який працює над створенням безпілотників, які дозволять фермерам скоротити використання на полях агрохімії та суттєво підвищити ефективність обробки полів.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на fakty.ua.

При обробці посівів безпілотник AeroDrone розпилює засоби захисту рослин на швидкості 100 км/год, завдяки чому на обробку одного гектара витрачається менше хвилини. При цьому він здатний пролетіти без дозаправлення 600 кілометрів. Він розпорошує на одному гектарі не більше двох літрів пестицидів, гербіцидів або добрив – це приблизно в 100 разів менше, ніж розпорошує трактор.

Таким чином, при обробці гектара посівів трактор витрачає в середньому 1,2 літра пального, у свою чергу, безпілотник на виконання аналогічного обсягу робіт затрачає лише 100 грамів пального. Наразі апарат може взяти на борт 60 кілограмів вантажу. Уже сконструйовано три безпілотника будуються ще два. Протягом року планується зібрати ще 30 безпілотних літаків.

Перегляди: 0