Головна Новини Ринок України Презентовано перше дослідження про вплив коронавірусу на бізнес-спільноту України

Презентовано перше дослідження про вплив коронавірусу на бізнес-спільноту України

Як свідчать результати опитування Американської торговельної палати в Україні разом з компанією “Делойт” (це перше дослідження про вплив коронавірусу на бізнес-спільноту України), найбільшим впливом пандемії COVID-19 на бізнес може стати зменшення обсягів продажів та грошового потоку (61%), неможливість обслуговувати споживачів/клієнтів (52%) та неможливість продовжувати звичайне управління бізнесом (46%).

На питання щодо коригування цілей ефективності бізнесу в 2020 році 65% компаній-членів відповіли, що планують підтримувати заплановану ціль, а 14% планують помірно зменшити цілі, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agroportal.ua.

Директор Human Capital Advisory Services компанії “Делойт” в Україні Олена Бойченко зазначила, що результати опитування показали готовність українських компаній до виклику пандемії та зваженість дій.

“Згідно з даними опитування, 63% респондентів мають тимчасовий штаб, який відстежує ситуацію з COVID-19 на локальному рівні. Зазвичай до такого штабу залучені топ-менеджери та представники функцій HR, безпеки, адміністративної та в деяких випадках усіх функцій компанії.

Важливо, що більшість респондентів вже вдалися до заходів, спрямованих на мінімізацію впливу пандемії COVID-19. Обмеження бізнес-поїздок, забезпечення можливості віддаленої роботи, безпеки офісу та надання актуальної інформації співробітникам – є найбільш необхідними заходами щодо підтримки персоналу в поточній ситуації в Україні. Серед основних викликів під час впровадження дій підтримки в компанії респонденти зазначили складнощі в організації та реалізації дистанційної роботи.

Перегляди: 1