Головна Новини Ринок України Верховна Рада ухвалила податкові послаблення та підтримку бізнесу в умовах карантину

Верховна Рада ухвалила податкові послаблення та підтримку бізнесу в умовах карантину

Народні депутати ухвалили проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на me.gov.ua, законопроєкт №3220 направлений на захист бізнесу від негативних наслідків у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Законом внесли наступні зміни до законодавства України:

– не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 квітня 2020 року;

– встановлено мораторій на перевірки господарської діяльності суб’єктів органами нагляду (контролю), окрім групи з високим ступенем ризику, до 31 травня 2020 року.

– встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок податковою службою з 18 березня по 18 травня 2020 року;

– не нараховується та не сплачується плата за землю у період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року;

– об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Цей Закон дозволить зменшити негативні наслідки спаду економічної активності в країні від поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Перегляди: 0