Головна Новини Ринок України Як має працювати СЕС

Як має працювати СЕС

Ніна Южаніна, член депутатської фракції “Європейська Солідарність” каже, що для протидії корупції у відновленій СЕС необхідно виписати норми, за якими вона працюватиме та обмежити винесенням покарання за порушення трьома днями, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

За її словами, санітарна служба й інші інспекції мають бути обов’язково в країні. Але з невеликим переліком функцій. Вони мають бути прозорими і функції однозначними та дуже чітко виписані. Тоді це буде приносити користь, як у будь-якій іншій державі. “Коли дуже багато норм віддаються на розсуд інспектора, який приходить на перевірку, це означає, що це нечітко виписано. Коли є коридор прийняття рішень від і до – це є корупційною складовою, яка викликала найбільше питань від бізнесу, який приходить від такої інспекції. Має бути одна норма: прийшов, побачив порушення – склав протокол, протокол оскаржується три дні, рішення приймається один день, і на цьому закривається тема”, – каже нардеп.

Зараз в уряді не виключають три моделі роботи колишньої СЕС. Перша – передати усі функції у розпорядження МОЗ, друга – до Держпродспоживслужби, третя – розподілити функції між МОЗ та Держпродспоживслужбою, подібно до того, як це є зараз.

Перегляди: 0