Головна Новини Ринок України Вантажні перевезення здійснюються нон-стоп

Вантажні перевезення здійснюються нон-стоп

Державна митна служба не зафіксувала жодного випадку, коли фуру не пропустили на кордоні через карантин.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на agravery.com.

У службі зазначають, що продукти на полицях супермаркетів будуть – фури з товарами курсують між країнами без перешкод. 16 березня Україна закрила кордон, аби вберегти громадян від загрози заразитися на коронавірус. Втім, це обмеження не стосується вантажних перевезень. Жодна країна світу не може дозволити собі перебої у постачанні сировини чи критичного імпорту, як і зірвати виконання експортних контрактів. Це не про здорову економіку, навіть в умовах пандемії.

90% товарів, які українці споживають, – вітчизняного виробництва. Україна не є критично залежною від імпортованих продуктів харчування. “Вантажні перевезення здійснюються нон-стоп. Маршрути для фур можуть бути переплановані з одних пунктів пропуску на інші, – близько сотні тимчасово призупинили свою роботу на час карантину – подекуди можуть утворюватися черги із вантажівок на кордоні у зв’язку з їх ретельнішим санітарним контролем, але фури з товаром курсують між країнами без перешкод кожного дня.

До слова, Верховна Рада підтримала малий та середній бізнес на час карантину, ухваливши Закон №3220, який передбачає, зокрема: податкові канікули з 1 березня по 30 квітня: звільняє ФОП від сплати ЄСВ, а також звільняє від земельного податку, податку на об’єкти нежитлової нерухомості, орендної плати за земельні ділянки; забороняє перевірки господарської діяльності (крім групи з високим ступенем ризику) до 31 травня, а також документальні та фактичні перевірки податковою службою до 18 травня; скасовує штрафи за порушення податкового законодавства, вчинені з 1 березня по 30 квітня.

Перегляди: 0