Головна Новини Ринок України Фермери отримають доступ до ринків

Фермери отримають доступ до ринків

Аби надати можливість малим і середнім фермерам реалізовувати свою продукцію на продовольчих ринках, Міністерство охорони здоров’я розробило постанову щодо відновлення роботи агропродовольчих ринків, яку завтра буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів. У документі окреслено певні вимоги дотримання індивідуального захисту та забезпечення протиепідеміологічних заходів.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на kmu.gov.ua.

Так, допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснюватимуть виключно за наявності вдягнутої медичної маски (зокрема виготовленої самостійно) або респіратора; проходження безконтактного температурного скринінгу.

Крім того, серед вимог роботи агропродовольчих ринків:

наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;

проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години;

прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня.

Водночас кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не має перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 квадратних метрів торговельної площі ринку. Також на прилеглій до ринку території має бути забезпечено відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі.

Урядовим документом також передбачені вимоги для продавців: відстань від між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів; місця торгівлі має бути обладнано захисними екранами між продавцями й покупцями – з плівки або пластику.

Перегляди: 0