Головна Новини Ринок України Укрзалізниця не підвищуватиме плату за вагони

Укрзалізниця не підвищуватиме плату за вагони

Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, на своїй сторінці у Facebook написав, що АТ “Укрзалізниця” не підвищуватиме ставку плати за вагони власності АТ “Укрзалізниця” при здійсненні перевезень завантажених та порожніх контейнерів. Зменшено поріг по кількості вагонів для підписання договору довгострокової оренди з 500 вагонів до 200 вагонів для пілотного проєкту. Укрзалізниця зацікавлена у збільшенні сегменту довгострокових контрактів до 50% всього парку рухомого складу.

Такий результат останньої кол-конференції робочої групи з оперативного вирішення питань логістики в сільському господарстві.

В АТ “Укрзалізниця” від 02 квітня 2020 року затверджено зміни до порядку проведення рейтинг-аналізу діяльності вантажних станцій АТ “Укрзалізниця”. Новим порядком передбачено збільшення експериментальної групи малодіяльних станцій з 10% до 30%. “Експериментальна група – це станції, які тимчасово (до проведення наступної оцінки) виключаються із попереднього переліку малодіяльних станцій та які за результатами рейтингової оцінки одержали максимальний загальний бал. За попередніми розрахунками, перелік малодіяльних станцій буде зменшено на 77 станцій”, – пояснив заступник міністра.

Перегляди: 0