Головна Новини Ринок України ЄБА висловила зауваження до законопроєкту про внутрішній водний транспорт

ЄБА висловила зауваження до законопроєкту про внутрішній водний транспорт

Європейська бізнес асоціація висловила концептуальні зауваження до прийнятого у першому читанні за основу законопроєкту №1182-1-д “Про внутрішній водний транспорт”.

Про це повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на eba.com.ua.

Зауваження експертів асоціації стосуються фінансування внутрішніх водних шляхів за рахунок портових зборів, запровадження додаткового ліцензування та зарегулювання умов ведення бізнесу, нормативного ускладнення будівництва, ризику зловживання повноваженнями та інших положень, які на думку компаній-членів асоціації потребують доопрацювання. До того ж, окремі положення документу не в повній мірі співвідносяться із заходами політики структурних реформ щодо дерегуляції та боротьби з корупцією.

ЄБА заявила, що прийнятий у першому читанні за основу законопроєкт №1182-1-д “Про внутрішній водний транспорт” містить положення, прийняття та імплементація яких може негативно вплинути на розвиток галузі внутрішніх водних перевезень. Прийняття документу у поточній редакції не призведе до очікуваного позитивного впливу на галузь, як-то збільшення обсягів вантажоперевезень, зростання обсягів інвестицій у будівництво суден, річкових терміналів тощо.

Асоціація підтримувала прийняття даного законопроєкту у першому читанні за умови його подальшого фахового доопрацювання. Тож представники Комітету з логістики асоціації готові надати експертну підтримку та очікують на участь у профільних робочих групах при Комітеті ВРУ з питань транспорту та інфраструктури для підготовки законопроєкту до другого читання у найближчий термін.

Перегляди: 0